Интервю с Мишо Шамара

Ем, хора – знаете го, Тва е Мишо. Изобщо нема да ви казвам от де е, с кво се занимава и т.н. Значи, брато - първо ти благодаря, че отдели време за това интервю. Ще си говоря с тебе на ТИ, щото знам си стабиляга по натура и така ще е най - добре.

Шамара: Няма проблеми надявам се да ти харесат отговорите

Ти си... как да кажа? Конфликтна личност. Имаш си много фенове, имаш и много АНТИ такива. Но знаеш ли кво? Неа те занимавам с това, което е до болка познато и изтъркано. Нещо друго ше е. Примерно – Аве Мишо, тва лято ходи ли некъде на почивка, или ше ходиш ли?

Шамара: Еми това лято сам си във Варна. Мисля да съм в БГ до края и на есента. Мисля да ходя да дозапиша някви неща в NY...

Личния живот, как върви? Нещо ново около теб?

Шамара: Ми сина ми дъщеря ми са добре, мноо си ги обичам всичко е 6...

Това е супер. Сега да поговорим за хопеца. Да те върна малко назад във времето. Значи, брато, еле аз съм роден във Добрич. Винаги съм си бил рапе некво. Не помня точно как, но малко преди да излезе първия албум на Гумени Глави тогава, аз имах на касетка песента: „ Ще му разбия Главата” Не е истина, как се израдвах от кеф. Идвахте в Добрич в Младежкия дом, правехте концерти, мисля дори изпълнихте тогава неква песен на Naughty By Nature – любимата ми група, не е истина отново, как се изкефих. Изобщо – бях луд фен. Втория ви албум, също имаше яки парчета. Но после, човек след години – някак си падна за мен, както и за много хора, като за сметка на това – се издигна доста пък в очите на новата тогава младеж със: фенки – фенки и подобните. И честно да ти кажа, не ми харесваше. Виж – говоря си открито с тебе. Ноооооо, какво стана? Последните неща, които чувам от теб са МНОГО ДОБРИ И НА НИВО ОТ ВСЕКЪДЕ! Отново се дигна е човек... някси израсна. Дай некъв коментар – тва не е въпрос точно, и аз не знам кво е .

Шамара: Винаги сам пял за нещата които се случват с мене и всеки период е бил такъв защото живота ми е бил такъв. Ако е имало момент когато съм прекалявал с нещо, то е защото много бързо забогатях и това ме замая. Сега когато нещата са пак нормални мисля, че ми се е променил и малко мирогледа. Лошо е, че всеки ме съди без да се замисли дали в такава ситуация и той не би постъпил така. Както и да е, но не мисля че фенки фенки не е социална песен, защото когато я записвах, бях гладен и тя е също истинска. Просто стана любима на много хора и може би тая масовост издразни феновете, а за това на времето както и сега аз харесвам почти всичко в хип хопа. Тоест, за разлика от ундергровнд феновете аз харесвам и ундергровни. В смисъл че моя поглед към тая музика е доста обширен.

Нещата, които наистина ценя в теб са, че си винааагиии себе сииии, без преструвки, ала бала. Другото, което също ценя е, че хехех – бориш се ве човек – не ходиш да записваш с Азис и тия там, че да прайш мега хит. Въпроса ми е, кво мислиш за тази комбинация? Рап & поп фолк... да не казвам чалга.

Шамара: Ми мнението ми е, че всеки сам избира в живота си как да се излага. И аз не харесвам рапарите, които са изкуствено наложени от някви фолк продуценти или нескафета, използват някви селски шопски сърбохърватски лафове, които са ми доста смешни и безмислени. Освен това визията... хехех, баси единия се облича като маската с розови костюми и бомбета, а другите приличат на сръбски скейтари и общото е, че на сцена по-грозна картинка няма хахахах.

Хахаха, как описа картинката само. Че, какво е според теб продуцент? Беше в щатите, предполагам там нещата са изградени по – друг начин. Изобщо, кво е тук, кво е там продуцирането?

Шамара: Продуцента е тоя които прави бийтовете, а компаниите и менажерите правят другите неща. Там е индустрия и в същото време е както и тука - творчество премесено с мултимилионни интереси, търговия на идеи и рими, отношение, визия.

Как те приеха там хората? Обясни на читателите, как става запис със американски рапер?

Шамара: Ами достатъчно беше да чукнат в youtube и да видът клиповете ми. То си личи кое е яко и истинско дори само по саунда и визията. Все пак мисля че видеотата ми са с добри режесури и са готини. Иначе с drag on и с lil wayne и с crucial conflict и с TI ,си говорих, като с равни и приятели -пихме, пушихме и тея 3 неща хехехех, в смисъл, че има голям респект към мене. Не знам що де, приемат ме като европейска celebrety хахах … Но те са си обикновени момчета , които до скоро също са драпали да излезнат от лайната.

Спряха Ърбан ТВ. Липса на интерес... Що бре? Що нема интерес? Как така – нима хопеца умира? Нещо много отчайващо ми се види тва. Некои хора се готвят за трета приливна вълна.

Шамара: Що бе, ся няма ли хип хоп вълна най - ТиВи – тата? Скъсват да лансират Устата ,Ъпсурт, Сантра и други там. Мисля, че има много, що чакате вълна? Преди вълните бяха от мене защото аз като дръпна отварям мноого врати на всички мои приятели, тоест давам им пари да записват снимат и така. Лошото е че, други такива луди да си харчат парите за хип хопа НЯМА. В смисъл има звезди сега, но те си ги трупат за себе си това е разликата дано ме разбираш.

Некои твои бъдещи проекти да споделиш тука? Кво ше излиза, това онова?

Шамара: Еми снощи трябва да са снимали в chicago crucial conflict и ся остава аз да снимам тук. Все пак това е техен проект и ако стане хубав, клипа ше влезе във BET и MTV, което за БГ или евро рапар ше е много голям успех де.

Аааа, това е супер е човек! Дано стане. Мерси , че отговори на въпросите ми. Аз съм си един обикновен човек и си питам по обикновено му :) Ти си Шамара и отговаряш по шамарската :)

Шамара: хахахах , приятно ми беше !

Благодарим на Шамара за това интервю и му пожелаваме успехи за напред ;) Който иска да чуе нещо ново може да посети профила му в майспейс а.к.а. MySpace.

интервюирал: MD Manassey

източник http://www.hip-hopcult.net

{START_COUNTER}